Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Кадър: НоваПравителството не мисли да подава оставка в този

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgКадър: НоваПравителството не мисли да подава оставка в този
Коментари Харесай

Томислав Дончев: В интерес на партията е да отидем на избори веднага, но държавният интерес е друг

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Кадър: Нова

Правителството не мисли да подава оставка в този миг. Това разкри вицепремиерът Томислав Дончев.

" Това, което се случва на площада, е процедура по народна власт. Много скърбя, че не мога да си заведа студентите там. Опитвам се да чуя всяко искане, всяко недоволството, въпреки и да са полифонични, въпреки и да са взаимно изключващи се. В такава обстановка поитиците би трябвало повече да слушат, в сравнение с да приказват. Свободата на демокрацията работи през институциите. Няма по какъв начин да имаме и независимост и народна власт без да има институции. Имаме държавно управление, президент, определени по правила. Отнасяме се с почит към всяко гражданско искане, само че демокрацията е и това. Не обмисляме оставка, въпреки че конюнктурният политически интерес допуска, доста по-изгодно от партийна позиция да отидем на избори незабавно. Няма сходни критерии - какъв брой индивида, какъв брой време, за това дали да подадем оставка. Тук имаме характерен конфликт на партийния и държавния интерес. Партийният избор е да отидем на избори незабавно. Има проблем в опозицията, имаме митинг, многочислен, в огромната си част импровизиран, с разнопосочни претенции, който не е катализирал в ясна политическа групировка. Конюнктурният интерес допуска да се върви на избори незабавно, държавният интерес обаче е различен ", сподели той в ефира на " Нова телевизия ".

За думите на Цветан Цветанов, че в случай че в този момент има избори ГЕРБ ще загуби половината от гласоподавателите си, той сподели: " Представяте ли си какво прави едногодишен катарзис. И аз по този начин си мисля - да спра за една година и да се върна с нараснала мощ и прояснен. Не чакаме да загубим половината си депутати ".

" По принцип организирането на митинг в поддръжка на държавното управление е някакъв чудноват род, само че имаше съответен мотив - приемането на България в чакалнята на Еврозоната. А и в организациите има сила: " Няма да ви  оставим, не отстъпвайте ". Сблъсъците не бяха по наша виновност. Интересна логичност: " Ако нямаше наши симпатизанти нямаше да има бити. Това значи ли - да не се появява никой, поради заплахата да бъде обичай ". Драматургията желае да показа нещата, че от едната страна е мракобесното държавно управление, а от другата страна са жителите. Но има и други жители ", акцентира той. 

Запитан за полицейско принуждение по време на митингите, той сподели: " Лошо. Има инспекция. Видях клипа. Със сигурност профилът на момчето въобще не дава тип да е с подобен по-агресивен профил, тъй като имаше и такива детайли. Подозирам, че е станало инцидентна жертва при някой конфликт. В такава адреналинова обстановка служителят на реда не постоянно може да реши кой тъкмо е удрял, кой тъкмо е замерял. Това е мое съмнение. От друга страна, няма да Ви откликвам с това, че има и бити служители на реда, което също е реалност. Няма по какъв начин когато някой нападне служител на реда и в името на гражданския мир той да каже " отказвам се ".

" Вотът на съмнение съгласно мен е политическа неточност - след един несполучлив, да вкарваш втори. Тази коалиция е единствената допустима управническа настройка, която може да породи този парламент. Не виждам особена опция, не виждам различен политически формат. Целите на държавното управление са да си свършим работата. Ако единствената ни цел е оцеляването, това е неуместно и грозно. Оцеляването не може да бъде цел, не може да бъде задача. Аз откровено се надявам от тази гражданска сила, разпиляна на площада, по някакъв метод да се катализира. Да се появи лидер, който да показа съответни претенции. Защото омразата не е идея, омразата е самоотрицание. Аз виждам с почит на правото на жителите да не ни харесват. Но ми е болно, когато тази гражданска сила, е разпиляна. Избори имаше предходната година, имаше и пролетта. Ние не можем да вършим избори до момента в който на някой му харесва резултата. Едно държавно управление не може да взе участие напук ", разяснява още вицепремиерът.

Запитан какво желае да каже на протестиращите, той отговори: " Искам да ги чувам. Всички политици, включително и ние, в годините обратно не сме си свършили до дъно работата. Щом има чувство за неправда, щом има искане за още независимост, за още народна власт, щом има апели за битка с корупцията, значи, че всички политици, включително и ние, не сме си свършили работата до дъно ". 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР